Rapid prototyping

De sector waarin 3D printen het meest tot zijn recht komt is rapid prototyping. Door gebruik te maken van 3D printers kunt u binnen de kortste tijden van 3D model naar een product op ware grootte.

Voordat 3D printers op de markt waren, was het een tijdrovende klus en vooral een erg dure aangelegenheid om producten te ontwikkelen. Na iedere revisie weer een product laten produceren of zelfs spuitgietmatrijzen laten maken alleen om te zien of het in het echt net zo goed in elkaar past als op papier. Met de komst van 3D printers en CAD programma`s kunt u in theorie binnen één dag van ontwerp naar product. Door van deze service gebruik te maken heeft u gelijk een voorsprong op uw concurrentie.

Snelheid van het proces

De tijd die 3D printers nodig hebben om een product te bouwen is best aanzienlijk. Echter duurt het ontwikkelen, maken en testen van een spuitgiet mal enkele weken tot soms zelfs maanden. Dit maakt product ontwikkeling dus een zeer tijdrovend proces.  Door samen te werken met 3DWise kunt u, uw prototype zorgeloos binnen een paar werkdagen in huis hebben. Hierdoor kunt u snel weer verder met de ontwikkeling van uw product. Wil u meer weten over het produceren van onderdelen in kleine dynamische series, kijk dan eens op onze andere pagina: https://www.3dwise.eu/productie-van-kleine-aantallen/