3D print methodes

FDM printing

Fused deposition modeling, ofwel FDM.

Het te printen kunststof wordt gesmolten en door middel van een extruder nozzle op een platform aangebracht. Door de extruder en/of het platform gericht te bewegen wordt de gewenste vorm, laag voor laag, opgebracht. Doordat het vloeibare materiaal na het aanbrengen van iedere laag stolt, kan zo de gewenste vorm opgebouwd worden.

Deze techniek wordt vooral gebruikt om snelle en sterke producten te produceren, die zeer dicht in de buurt komen van spuitgiet producten.

Sterkte van het product.

Producten die doormiddel FDM printing geproduceerd worden kunnen hele goede technische eigenschappen hebben. Er is keuze uit een hele lijst aan materialen die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben. Denk hierbij aan ABS, Nylon, PETG en bijvoorbeeld ASA.

 

Afmetingen van onze FDM printers

Maximale afmetingen van onze FDM printers zijn:

breedte: 250mm

lengte: 210mm

hoogte: 210mm

 

Wij hebben .STL of .STEP bestanden nodig om uw product te kunnen produceren. 

DLP

Digital Light Processing, ofwel DLP

Dit is een 3D print methode waarbij een projector UV licht op een vat met resin schijnt. Het product wordt hierbij laag voor laag opgebouwd. Het voordeel van deze techniek, tegenover FDM printing, is dat er in een hogere resolutie geprint kan worden. Dit maakt vooral schaalmodellen en andere modellen een stuk gladder.

 

Sterkte van het product

DLP prints zijn over het algemeen een stuk fragieler dan wanneer een product gemaakt is op een FDM machine. Wel komen er steeds meer resin`s op de markt met hogere technische eigenschappen.

Afmetingen van onze DLP printers:

De afmetingen van onze DLP printers zijn:

breedte: 120mm

lengte: 68mm

hoogte: 155mm

 

 

 

Wij hebben .STL of .STEP bestanden nodig om uw product te kunnen produceren.