3D printen

Heeft u een onderdeel of model wat moet worden geprint? 3DWise kan dit voor u verzorgen.

Wij beschikken over meerdere 3D printers, waarmee we uw onderdelen in de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid kunnen printen.

De maximale grootte van de print bedraagt 210x270x210mm.

 

Welke materialen kunnen wij printen?

Momenteel kunt u bij ons kiezen tussen de volgende materialen:

  • PLA: Dit is een biologisch afbreekbaar materiaal dat geproduceerd is uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen, zoals maiszetmeel en suikerriet. Dit wordt vooral veel gebruikt voor prototypes en puur esthetische producten.
  • ASA: ASA is erg sterk en stijf. Daarnaast heeft ASA zowel een hoge UV- als chemische weerstand. Dit maakt het uitermate geschikt voor toepassingen voor buitengebruik. ASA veroudert en krimpt nauwelijks en vergeeld bijna niet.
  • PETG: Dit is een sterker en harder kunststof dat ook goed bestand is tegen chemicaliën.
  • TPU: Dit is een flexibel kunststof, perfect voor pakkingen en producten die flexibel moeten zijn, een bijkomend voordeel is dat TPU ook goede tegen chemische stoffen kan. Het materiaal heeft ook een goede UV weerstand. We beschikken momenteel over 60 ShD en 42 ShD filament
  • ABS: Dit is een kunststof dat veel wordt gebruikt voor spuitgieten. Een bekend product dat is gemaakt van ABS zijn de Lego blokjes. ABS wordt gekenmerkt door zijn stevigheid en slagvastheid. Het is na PLA het meest gebruikte filament voor 3D printen om zijn goede mechanische eigenschappen.
  • Nylon: Nylon is een erg sterk en duurzaam materiaal, Dit wordt vooral veel gebruikt voor eindproducten die heel sterk moeten zijn. Dit materiaal kan hoge temperaturen weerstaan en heeft een zeer lage wrijvingscoëfficiënt.

 

Alleen op zoek naar advies?

Door onze ervaring, in verschillende branches in de maakindustrie, is er een grote kans dat we u goed kunnen helpen bij het ontwikkelen van uw product.

Bent u benieuwd naar de kwaliteit en toleranties van onze prints? Stuur ons dan een e-mail en wij informeren u graag.